Шляхи підвищення економічності споживання електричної енергії в житловому секторі - Мартинюк, О.В. (Технічна електродинаміка, 2016)
Робота присвячена аналізу та моделюванню споживання електроенергії в житловому секторі. Проведено аналіз
тарифної політики в Україні, чисельно показано переваги використання двозонного обліку електроенергії на
прикладі окремої квартири. Побудовано математичну модель електроспоживання квартири із урахуванням
впливу календарних, метеорологічних та астрономічних факторів. Використання моделі дозволяє виконувати
прогнозування місячного споживання електроенергії у квартирі та кількісно оцінити ефективність заходів із
енергозбереження. Работа посвящена анализу и моделированию потребления электроэнергии в жилом секторе. Проведен анализ
тарифной политики в Украине, численно показаны преимущества использования двухзонного учета электроэнергии
на примере отдельной квартиры. Построена математическая модель электропотребления квартиры
с учетом влияния календарных, метеорологических и астрономических факторов. Использование модели позволяет
выполнять прогнозирования потребления электроэнергии в квартире и количественно оценить эффективность
мероприятий по энергосбережению. This paper deals with the analysis and modeling of energy consumption in the residential sector An analysis of tariff
policy in Ukraine is numerically shown the advantages of using two-zone metering system at the example of a private
apartment. A mathematical model of energy consumption with the influence of the apartment calendar, meteorological
and astronomical factors. Using the model enables the prediction of electricity consumption in the apartment and to
quantify the effectiveness of energy conservation measures.