Вплив автоматик енергоблоків АЕС на стійкість за частотою при поділі ОЕС України на два ізольовано працюючих острови - Стелюк, А.О. (Технічна електродинаміка, 2016)
Розглянуто зміну частоти в об’єднаній енергосистемі (ОЕС) України. Проведено аналіз роботи частотних
автоматик енергоблоків атомних електростанцій при виникненні аварійних режимів. Запропоновано методологію
проведення розрахункових досліджень для різних схемно-режимних умов ОЕС України при її поділі на два
ізольовано працюючих острови по перетину «Захід-Вінниця». Наведено результати моделювання з урахуванням
дії пристроїв автоматичного частотного розвантаження та частотних автоматик енергоблоків при виникненні
такого збурення. Рассмотрено изменение частоты в объединенной энергосистеме (ОЭС) Украины. Проведен анализ работы
частотных автоматик энергоблоков атомных электростанций при возникновении аварийных режимов. Предложена
методология проведения расчётных исследований для разных схемно-режимных условий ОЭС Украины
при ее делении на два изолированно работающих острова по сечению «Запад-Винница». Приведены результаты
моделирования с учетом действия устройств автоматической частотной разгрузки и частотной автоматики
энергоблоков при возникновении такого возмущения. The frequency change has been considered in the event of the parallel and isolated operation of the interconnected
power system (IPS) of Ukraine. The frequency automatics operation of the nuclear power plant generators is analyzed
in case of the emergency. The methodology has been proposed for the different operation conditions considering IPS of
Ukraine separation into two islands at “Zakhid-Vinnytsa” interface. The simulation results considering frequency load
shedding and frequency automatics of the power units are shown for such disturbance.