Нові погляди на палеогеографію та тектоно-магматичні палеоландшафти вугленосного карбону Донбасу - Радзівілл, А.Я. (Інститут геологічних наук НАН України, 2008)
Було проаналізовано літологічні та петрографічні ознаки вулканізму та контрастного рельєфу в епоху карбонового торфонакопичення в Донецькому басейні. The main objects of the analysis are lithological and petrographic signs of volcanism and contrast relief in the Carboniferous epoch of peat accumulation in the Donets Basin.