Етапи формування річкових долин Чорного і Білого Черемошу та їх золотоносності - Фігура, Л.А. (Інститут геологічних наук НАН України, 2008)
Встановлено основні етапи формування річкових долин та розсипів золота. Простежено зміну морфології річкових долин та її вплив на концентрацію в них металу. Розроблено пошукові критерії на розсипну і корінну золотоносність району досліджень та виділено ділянки для постановки пошуково-ревізійних робіт на корінну і розсипну золотоносність. Тhe main stages in forming the river valleys and placed gold were established. The change of the river valley morphology and its influence on the metal concentration were investigated. Prospecting criteria for placed and native gold of the studying area were worked out. Plots for exploration and revision works on native and placed gold were marked out.