Ранньокрейдовий епіпелагічний седиментогенез у межах східнокарпатського сегменту давньої континентальної окраїни Мезо-Тетісу - Щерба, О.С.; Радковець, Н.Я. (Інститут геологічних наук НАН України, 2008)
На підставі опрацювання геолого-геофізичних матеріалів та результатів літологічних досліджень зразків порід нижньокрейдових відкладів, вперше побудовано геологічну карту нижньокрейдової поверхні Зовнішньої зони Передкарпатського прогину. Встановлено сучасне поширення платформових нижньокрейдових відкладів Зовнішньої зони прогину, що дозволило з’ясувати палеоокеанографічну ситуацію та умови седиментогенезу цих утворень в межах внутрішньої частини палеошельфу Східнокарпатського сегмента давньої континентальної окраїни Мезо-Тетісу. On the base of geological-geophysical materials and lithological investigations of the rock samples of Lower Cretaceous deposits. For the first time geological map Lower Cretaceous level of the Outer zone of Carpathian Foredeep was constructed. The present distribution of the Lower Cretaceous platformian sediments of the Outer zone of Foredeep, was establish as a result the paleooceanogpaphical situation and sedimentogenesis conditions of these deposits within inner part of the paleoshelf of the East Carpathian segment of the ancient continental margin of the Meso-Tethys were revealed.