Літолого-фаціальна характеристика алевро-піщаних порід продуктивних пачок (горизонтів) турнейського ярусу нижнього карбону мехедівсько-луценківсько-свиридівського структурного вузла - Іванишин, В.А. (Інститут геологічних наук НАН України, 2008)
На підставі макро- і мікроскопічного вивчення керну з продуктивних пачок (горизонтів) турнейського ярусу в розрізах Мехедівської свердловини 1, Луценківської 4 і Свиридівських 2, 3, 4, 5 встановлено, що накопичення турнейських відкладів відбувалося в умовах дуже частої зміни знаку тектонічних рухів, що відбилося на їх структурі, текстурі і мінеральному складі. Уламковий матеріал пісковиків і алевролітів не відсортований і не обкатаний. Вони містять численні відбитки обвуглених решток рослин, стебел, кори, вуглисту речовину, мають різноманітну шаруватість. Осадки накопичувалися переважно в континентальних умовах. It has been determined, on the base of macro –and microscopical studies of the core of productive members (horizons) of the Tournaisian stagefrom sections of the Mehedovskaia well 1, Lutsenkovskaia well 4, Sviridovskaia wells 2, 3, 4, 5, that accumulation of the Tournaisian deposits took place under the circumstances of very frequent interchonge of the tectonic movement sign, that has been reflected on their structure, texture and mineral composition. The fragmental product of sandstones and aleurolites are unsorted and not pebble – shaped. It contains numerous prints of plants, stems, barks, carbonized substance and has various layerings. Sediments deposited mainly under the continental circumstances.