Відкрита пористість і газопроникність алевро-піщаних порід нижнього карбону і девону Червонозаводсько-Рудівської структурної (нафтогазоносної) зони - Іванишин, В.А. (Інститут геологічних наук НАН України, 2008)
Детальне вивчення і аналіз зміни численних визначень відкритої пористості і газопроникності по глибині в розрізах свердловин Червонозаводсько-Рудівської структурної зони свідчить про те, що в різних блоках вони мають свої особливості. В Червонозаводському блоці пористість і проникність по глибині змінюються по різному, хвиле- чи синусоїдоподібно, ступінчасто або поступово, в Рудівському – лише синусоїдоподібно. Спільним для цих блоків є наявність колекторів задовільної якості навіть на глибинах 5000-6000м, що є сприятливим для формування на таких глибинах покладів вуглеводнів. The detailed study and analysis of the change of numerous determinations of porosity and gas permibility, at different levels of depth in sections of wells of the Krasnosavodsko-Rudovskaia structural zone, testifes of own peculiarities of the porosity and permibility in different blocks. The porosity and permibility of the Krasnosavodsky block, at different levels of depth, change by various ways – wave - shapedly or sine curve – shapedly, step – shahedly or gradually and in the Rudovsky block they change only like sinusoid. The general feature for these blocks is the presence of collectors of satisfactory quality in sections of wells, even at depths of 516 ths. m, which is favourable for formation of hydrocarbon deposits at such depths.