Електроди вітчизняних вуглецевих матеріалів для фізіотерапевтичних методів лікування - Вишняков, Л.Р.; Кохана, І.М.; Андрієнко, О.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2007)
Розглянута розроблена в ІПМ НАН України конструкція електродів на основі вуглецевої струмопровідної тканини для ряду вітчизняних фізіотерапевтичних апаратів. Технологія виготовлення електродів придатна для використання в серійному виробництві та враховує вдосконалення конструкції струмопідводу до електродів. Проведено комплекс досліджень електродів (технічні та клінічні випробування) та отримано дозвіл на застосування цього виробу у медичній практиці. Рассмотрена разработанная в ИПМ НАН Украины конструкция электродов на основе
углеродной токопроводящей ткани для ряда отечественных физиотерапевтических аппаратов. Технология изготовления электродов пригодная для использования ее в серийном производстве, а также
учитывает усовершенствованую конструкцию токоподвода к электродам. Проведен комплекс исследований электродов (технические и клинические испытания) и получено разрешение на применение
этого изделия в медицинской практике. A carbon electrical conductive fabric was used to construct electrodes for electrotherapy appliances
of home production. The technology of manufacturing electrodes is useful for the production in volume and
also includes improvements of current leading array to electrodes. A series of studies (technical tests and
clinical explorations) was conducted, and the electrodes were authorized for use in medicine practice.