Методика використання седиментографа MASTERSIZER 2000 для гранулометричного аналізу та питання інтерпретації отриманих результатів - Стадніченко, С.М.; Подоба, В.О. (Інститут геологічних наук НАН України, 2008)
Розглянуто класичні методи аналізу гранулометричного складу, а також сучасних технологій і приладів. Описано особливості використання седиментографа Mastersizer 2000 при дослідженні гранулометричного складу порід. Зроблено висновки на основі отриманих результатів. Зазначено рекомендації щодо одержання більше точних і надійних результатів при проведенні інженерно-геологічних і літологічних досліджень. The considered classical methods of the analysis granulometry structure, and also modern technologies and devices. The described features of use sedimentograph Mastersizer 2000 at research granulometry structure of breeds. The made conclusions on the basis of the received results. The specified recommendations concerning reception of more exact and reliable results at carrying out engineering — geological and lithologic researches.