Моделювання зношування та формозміни робочої поверхні бурової коронки - Супрун, М.В.; Кущ, В.І.; Закора, А.П.; Богданов, Р.К. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2015)
Запропоновано модель зношування робочої поверхні бурової коронки, що базується на чисельному аналізі модельної контактної крайової задачі механіки деформованого твердого тіла і забезпечує облік не тільки кінематики процесу буріння, а й специфіки контактної взаємодії інструменту і породи. Предложена модель изнашивания рабочей поверхности буровой коронки, базирующаяся на численном анализе модельной контактной краевой задачи механики деформируемого твердого тела и обеспечивающая учет не только кинематики процесса бурения, но и специфики контактного взаимодействия инструмента и породы. A model of the wear of the working surface of the drill bit, which is based on the numerical analysis of the model of contact boundary value problem of solid mechanics and responsive not only the kinematics of the drilling process, but also the specifics of the contact interaction between the tool and the rock.