Оптико-цифровий метод визначення полів деформацій на локальних ділянках залізобетонних мостів - Іваницький, Я.Л.; Максименко, О.П.; Запоточний, Р.М.; Мольков, Ю.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
На основі цифрової кореляційної обробки зображень розроблено переносний оптико-цифровий корелятор для визначення розподілу деформацій у залізобетонних балках за їх статичного навантаження. Наведено розподіли деформацій прогонової балки в області стику, отримані під час експериментальних досліджень моделі мосту. На основе цифровой корреляции изображений разработан переносной оптико-цифровой коррелятор для определения распределения деформаций в железобетонных балках при статической нагрузке. Представлены распределения деформаций прогонной балки в области стыка, полученные при экспериментальных исследованиях модели моста. On the basis of digital image correlation a hand-held optical-digital correlator to determine the deformation distribution in reinforced concrete beams under static loading is developed. The distributions of the span beam strains in the joint area, obtained during experimental study of the model of the bridge, are presented.