Числове дослідження задач про контакт трьох пружних тіл методами декомпозиції області - Прокопишин, І.І.; Дияк, І.І.; Мартиняк, Р.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Досліджено методи декомпозиції області для числового розв’язування задач про односторонній контакт без тертя багатьох пружних тіл скінченних розмірів. З використанням скінченноелементних апроксимацій розв’язано задачі про односторонній контакт трьох пружних тіл, обтиснених жорсткими плитами, та контакт трьох закріплених тіл, одне з яких перебуває під дією зовнішнього навантаження. Вивчено розподіли нормальних контактних та еквівалентних напружень у тілах. Исследованы методы декомпозиции области для численного решения задач об одностороннем контакте без трения многих упругих тел конечных размеров. С использованием конечноэлементных аппроксимаций решены задачи об одностороннем контакте трех упругих тел, сжатых жесткими плитами, и контакте трех закрепленных тел, на одно из которых действует внешняя нагрузка. Изучено распределение нормальных контактных и эквивалентных напряжений в телах. The domain decomposition methods for the numerical solution of frictionless unilateral multibody contact problems of elasticity are investigated. The unilateral contact problem of three elastic bodies, which are contracted by rigid plates, and the contact problem of three fixed bodies, one of which is uniformly loaded by constant external load, are solved with the use of finite element approximations. The distributions of normal contact stresses and equivalent body stresses are studied.