Корозійна поведінка титанового сплаву ВТ6с з окисненими нітридними шарами у 0,9% NaCl при 36°С - Федірко, В.М.; Погрелюк, І.М.; Ткачук, О.В.; Проскурняк, Р.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
Досліджено корозійну поведінку титанового сплаву ВТ6с з окисненими нітридними
шарами в ізотонічному 0,9%-му розчині NaCl при 36°С. Встановлено, що його корозійну тривкість визначає не товщина сформованої поверхневої оксинітридної плівки, а її склад, зокрема, вміст кисню. Исследовано коррозионное поведение титанового сплава ВТ6с с окисленными нитридными слоями в изотоническом 0,9% растворе NaCl при 36°С. Показано, что
коррозионная стойкость сплава определяется не толщиной сформированной поверхностной оксинитридной пленки, а ее составом, в частности, содержанием кислорода. Corrosion behaviour of ВТ6с titanium alloy with oxidized nitride layers in
isotonic 0.9% NaCl solution at temperature of 36°C was investigated. It is shown that corrosion
resistance of ВТ6с alloy is determined not by the thickness of the formed surface oxynitride
film, but by its composition, namely by the oxygen content.