Особливості процесів зміни вихідної напруги регуляторів спрямленого струму, побудованих на основі трансформаторно-ключових виконавчих структур - Липківський, К.О.; Можаровський, А.Г. (Технічна електродинаміка, 2014)
Проаналізовано особливості дискретного регулювання напруги у трансформаторно-ключовій структурі зі спрямленим вихідним струмом. Розглянуто варіанти реалізації такої структури, що різняться діапазоном зміни вихідної напруги. Обґрунтовано можливість зменшення кількості напівпровідникових ключових елементів у цій структурі з метою спрощення керування та покращення вартісних характеристик. Доведено доцільність розширення сфери застосування досліджуваного регулятора на коло споживачів, що не висувають виключних вимог до виду живлячого струму. Проанализированы особенности дискретного регулирования напряжения в трансформаторно-ключевой структуре с выпрямленным выходным током. Рассмотрены варианты реализации такой структуры, отличающиеся диапазоном изменения выходного напряжения. Обоснована возможность уменьшения количества полупроводниковых ключевых элементов в этой структуре с целью упрощения управления и улучшения стоимостных характеристик. Доказана целесообразность расширения сферы использования исследуемого регулятора на круг потребителей, не выдвигающих строгих требований к виду питающего тока. Analyzed features of discrete voltage regulation of transformer-and-switches executive structure of a rectified output current. The variants of the implementation of such a structure, which are distinguished by a range of output voltage. The opportunity of reducing the amount of semiconductor switch elements in this structure in order to simplify and improve the management of cost- tion characteristics. Proved the feasibility of increasing the scope of use of the test controller on the range of consumers that do not put forward strict requirements to the form of the supply current.