Моделирование трехфазного трансформатора как системы с сосредоточенно-распределенными параметрами - Зирка, С.Е.; Мороз, Ю.И. (Технічна електродинаміка, 2014)
Предложена топологическая гистерезисная модель трехфазного трехстержневого трансформатора. Влияние бака трансформатора как элемента с распределенными параметрами воспроизводится путем решения уравнения проникновения электромагнитной волны в стенку бака. Описана имплементация модели в программный комплекс EMTP-ATP. Запропоновано топологічну гістерезисну модель трифазного тристрижневого трансформаторa. Вплив бака трансформатора як елемента з розподіленими параметрами відтворюється шляхом розв’язання рівняння проникнення електромагнітної хвилі в стінку бака. Описана імплементація моделі в програмний комплекс EMTP-ATP. A topological hysteresis model of a three-phase three-limb core-type transformer is proposed. The influence of the transformer tank wall as a distributed-parameter element is reproduced by solving a diffusion equation that describes the penetration of the electromagnetic wave into the depth of the wall. An EMTP-ATP implementation of the model is outlined.