Дослідження процесу взаємодії індентора з гірською породою при динамічному навантаженні алмазного інструменту - Виноградова, О.П.; Заболотний, С.Д.; Беспалов, С.Ф.; Мельничук, О.В. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2015)
В роботі представлено результати дослідження механізму заглиблення одиничного індентору в блок гірської породи в процесі його руйнування алмазним інструментом. Завдяки вивченню зони заглиблення індентору у блок гірської породи (у частинках продуктів руйнування гірських порід з різними фізико-механічними властивостями) зроблено висновок про циклічний характер взаємодії породоруйнівного індентору з блоком гірської породи до моменту відколювання частинки шламу. В работе представлены результаты исследования механизма внедрения единичного индентора в блок твердого хрупкого материала в процесс ее горазрушения алмазным инструментом. Благодаря изучению зоны внедрения индентора в блок горнойпороды (в фрагментах продуктов разрушения горныхпород с различными физико-механическими свойствами) сделанвыводциклическом характере взаимодействия породоразрушающего индентора с блоком горной породы. This paper presents the results of research of the mechanism of the penetration ofindenter into the block from hard brittle materials during its destruction b у diamond tools. Thanks the study of the area of penetration of indenterinablok of a rock (in the fragment of rock products with a different physical and mechanica Iproperties) is concluded cyclical nature of the interaction of rock cutting indenter 'with a blok of a rock.