Автоматичне секціонування розподільних електричних мереж напругою 6–10 кВ із застосуванням роз'єднувачів нового покоління - Буйний, Р.О.; Діхтярук, І.В.; Зорін, В.В. (Технічна електродинаміка, 2014)
Запропоновано підхід до секціонування розподільних електричних мереж напругою 6 - 10 кВ з використанням комутаційних апаратів нового покоління. Показано можливість використання роз'єднувачів РЛК-10, оснащених автоматичним приводом, та реклоузерів РВА/TEL для виділення ділянки розподільної мережі, на якій виникло пошкодження. Встановлено ефективність використання такого комутаційного апарату як роз'єднувач РЛК-10 з приводом для автоматичного виділення пошкодженої ділянки. Запропонований підхід щодо автоматизації розподільних електричних мереж напругою 6 - 10 кВ дозволяє значно знизити витрати на пошук та локалізацію пошкоджень в розподільних мережах та зменшити час, необхідний для відновлення електропостачання споживачів, до мінімуму. Предложен подход к секционированию распределительных электрических сетей напряжением 6-10 кВ с использованием коммутационных аппаратов нового поколения. Проанализирована возможность использования разъединителей РЛК-10, оснащенных автоматическим приводом, и реклоузеров РВА/TEL для выделения участка распределительной сети, на котором возникло повреждение, и включение резервного источника питания. Установлена эффективность использования такого коммутационного аппарата как разъединитель РЛК-10 с приводом для автоматического выделения поврежденного участка. Предложенный в работе подход к автоматизации распределительных электрических сетей напряжением 6-10 кВ позволит значительно снизить затраты на поиск и локализацию повреждений в распределительных сетях, снизить эксплуатационные затраты и свести время, необходимое для восстановления электроснабжения потребителей, к минимуму. Approach to the sectionalization of the distributing electrical networks with high voltage of 6–10 kV with the using new generation has been proposed. The amenity of the disconnectors RLK-10 equipped with automatic drive and reclosers РВА/TEL has been analysed for the disconnection of the section of the distribution network where a damage emerged and switching on the reserve source. The effectiveness of using such switching device as disconnector RLK-10 with a drive for the automatic disconnection of the damage section. Approach to the automation of the distribution networks wich has been proposed in this work will significantly reduce the cost of finding and fault location in distribution systems, lower operating costs and reduce the time required for recovery of power supply to a minimum.