Компонентно-орієнтований підхід до розробки програмних систем на основі інтеграції менеджерів інформаційних ресурсів - Грищенко, В.М. (Інститут програмних систем НАН України, 2005)
Розглядається метод побудови програмних систем на основі компонентної інтеграції менеджерів інформаційних ресурсів. У рамках методу визначається базова термінологія, типова схема з’єднання інтегрованого середовища та менеджерів ресурсів, структура менеджера, типові інтер фейси щодо реалізації доступу до ресурсів. Наведено опис застосування інтеграції Web-ресурсів на основі запропонованого методу. Рассматривается метод построения программных систем на основе компонентной интеграции менеджеров информационных ресурсов. В рамках метода определяется базовая терминология, типовая схема соединения интегрированной среды и менеджеров ресурсов, структура менеджера, типовые интерфейсы для реализации доступа к ресурсам. Приведено описание практической реализации приложения интеграции Web-ресурсов на основе предложенного метода. The Method of software systems construction on basis of Component Based Integration of Information Resources Managers is considered. The base terminology, the typical schema of connection between integrated environment and Resource Managers, the Manager Structure, typical interfaces for realization of access to resources are defined for this method. The description of practical application development of Web-resources integration is considered on basis of offered method.