Корекція похибок вимірювальних каналів струму в засобах моніторингу нормального режиму енергосистеми - Варський, Г.М.; Сопель, М.Ф.; Танкевич, Є.М.; Яковлєва, І.В. (Технічна електродинаміка, 2014)
Обгрунтовано доцільність корекції похибок вимірювальних каналів струму з метою підвищення точності моніторингу векторів струму. Визначено місце коректувального модуля в структурі вимірювального каналу засобу моніторингу і його основні функції. Доведено важливість постійного автоматичного вимірювання вторинного навантаження трансформатора струму. Враховуючи можливість одержання інформації про індивідуальні метрологічні характеристики трансформатора або його параметри, визначено варіанти вхідної інформації і способи виконання корекції. Експериментальна перевірка запропонованих технічних рішень довела їх ефективність. Обоснована целесообразность коррекции погрешностей измерительных каналов тока с целью повышения точности мониторинга векторов тока. Определено место корректирующего модуля в структуре измерительного канала средства мониторинга и его основные функции. Доказана важность постоянного автоматического измерения вторичной нагрузки трансформатора тока. С учетом возможности получения информации об индивидуальных метрологических характеристиках трансформатора и его параметрах определены варианты входной информации и способы выполнения коррекции. Экспериментальная проверка предложенных технических решений доказала их эффективность. Reasonability of correction of errors of the measuring channels of current with the purpose of increase of accuracy of current vectors monitoring has been validated. The position of the correction module in the structure of measuring channel of monitoring tool and its basic functions have been determined. Importance of the permanent automatic measuring of the second loading of current transformer has been proved. Taking into account possibility of information on individual metrological descriptions of transformer or its parameters accessing, variants of input information and methods of correction have been determined. Experimental test of the offered engineering solutions has been proved their efficiency.