Преобразование краевой задачи проникновения импульсного магнитного поля в движущуюся проводящую оболочку - Бондина, Н.Н.; Коновалов, О.Я.; Михайлов, В.М. (Технічна електродинаміка, 2014)
Задача определения напряженности осевого импульсного магнитного поля, проникшего внутрь радиально деформируемой цилиндрической проводящей оболочки, сформулирована и решена при помощи обыкновенного дифференциального уравнения первого порядка. Приведены примеры расчетов магнитно-импульсного деформирования оболочки и сделано сравнение с решением соответствующей краевой задачи для уравнения проникновения поля в частных производных. Задачу визначення напруженості осьового імпульсного магнітного поля, що проникло всередину циліндричної провідної оболонки, котра деформується у радіальному напрямку, сформульовано та розв’язано за допомогою звичайного диференціального рівняння першого порядку. Наведено приклади розрахунків магнітно-імпульсного деформування оболонки та порівняння з розв’язком відповідної крайової задачі для рівняння проникнення поля з частинними похідними. A problem about z-component of pulsed magnetic field strength penetration into radially deformable cylindrical conductive shell is formulated and solved as usual differential equation of the first order. Examples of magnetic pulsed forming of shell are shown and comparison with solution of the problem as an equation for particular derivatives is made.