Спосіб реалізації аукціону пропускної спроможності міждержавних перетинів між ринками електричної енергії - Блінов, І.В.; Парус, Є.В. (Технічна електродинаміка, 2014)
Розглянуто спосіб розподілу пропускної спроможності міждержавного перетину між ринками електричної енергії на основі моделювання аукціону щодо купівлі пропускної спроможності в кожному напрямку передавання електроенергії через такий перетин. Запропонований спосіб дозволяє реалізувати багатосторонню міждержавну торгівлю електроенергією з використанням ОЕС України як транзитного вузла без необхідності фактичного об'єднання ринків електричної енергії сусідніх країн. Рассмотрен способ распределения пропускной способности межгосударственного сечения между рынками электрической энергии на основе моделирования аукциона по покупке пропускной способности в каждом направлении передачи электроэнергии через такое сечение. Приведенный способ позволяет реализовать многостороннюю межгосударственную торговлю электроэнергией с использованием ОЭС Украины как транзитного узла без необходимости фактического объединения рынков электрической энергии соседних стран. The article describes a method for capacity allocation of interstate section between two electricity markets. It based on modeling of the auction for the purchase of capacity in both transmission directions of electricity through this section. The method is the basis of a process of the multilateral interstate electricity trade using IPS of Ukraine as a transit node without requiring the electricity markets coupling of neighboring countries.