Поліпшення електромагнітної сумісності джерел живлення для систем контактного зварювання - Сафронов, П.С.; Бондаренко, Ю.В.; Бондаренко, О.Ф.; Сидорець, В.М.; Кучеренко, Д.В. (Технічна електродинаміка, 2014)
З метою поліпшення електромагнітної сумісності джерел живлення установок контактного зварювання з мережею запропоновано використовувати схемну топологію з проміжним накопичувачем енергії та багатофазним коректором коефіцієнта потужності. Запропонований спосіб реалізації багатофазного коректора коефіцієнта потужності передбачає роботу кожної уніфікованої фази коректора в режимі переривчастого струму, близького до граничного, і дозволяє одержати вхідний струм, наближений до синусоїдального. За допомогою імітаційного моделювання виконано оцінку коефіцієнта гармонічних спотворень досліджуваної схеми та підтверджено ефективність запропонованих рішень. С целью улучшения электромагнитной совместимости источников питания установок контактной сварки с сетью предложено использовать схемную топологию с промежуточным накопителем энергии и многофазным корректором коэффициента мощности. Предложенный способ реализации многофазного корректора коэффициента мощности предусматривает работу каждой унифицированной фазы корректора в режиме прерывистого тока, близкого к граничному, и позволяет получить входной ток, приближенный к синусоидальному. С помощью имитационного моделирования выполнена оценка коэффициента гармонических искажений исследуемой схемы и подтверждена эффективность предложенных решений. Energy Storage circuit topology with multiphase interleaved power factor corrector is proposed to use for increasing electromagnetic compatibility of power supplies for resistance welding with power line. The offered power factor corrector realization way means operation of each unified phase in discontinuous current mode that is near to boundary mode. It makes possible to provide approximately sinusoidal input current. The estimation of total harmonic distortion is carried out and the efficiency of proposed decisions is confirmed by simulation.