Дослідження особливостей міжфазної взаємодії та корозійної тривкості бор-алюмінієвих композитів методом синхронного термічного аналізу - Щерецький, О.А.; Старчак, В.Г.; Горбунова, Т.А. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Вивчено вплив температури, агресивності середовищ та міжфазної взаємодії на корозійні характеристики бор-алюмінієвих композитів з використанням синхронного
термічного аналізу (СТА), який поєднує два методи дослідження – термогравіметрію і диференціальну сканівну калориметрію. За допомогою СТА встановлено масову частку армувальних компонентів (борних волокон), кількість інгібітора на поверхні композиційних матеріалів, його термічну тривкість та порівняльну інтенсивність корозії в різних агресивних середовищах. Исследовано влияние температуры, агрессивности среды и межфазного
взаимодействия на коррозионные характеристики бор-алюминиевого композиционного
материала с использованием синхронного термического анализа (СТА), который объединяет два метода исследования – термогравиметрию и дифференциальную сканирующую
калориметрию. С помощью СТА установлено массовую долю армирующих компонентов
(борных волокон), количество ингибитора на поверхности композиционных материалов,
его термическую стойкость и сравнительную интенсивность коррозии в различных агрессивных средах. The effect of temperature, aggressive environment and interface interaction
on corrosion characteristics of boron-aluminium composities using the simultaneous thermal
analysis (STA) is investigated. STA combines two methods – thermogravimetry and differential
scanning calorimetry. Using STA the volume content of boric fibers reinforcing component,
quantity of inhibitor on the СM surface, its thermal stability and relative corrosion intensity for
different aggressive environments were stated.