Оцінювання витривалості пружних клем рейкового скріплення КПП-5 - Грибовська, В.І.; Чепіль, Р.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
За результатами спостереження ділянки залізничної колії встановлено силу притиску
рейкового скріплення КПП-5 за монтажного стану і її зміну під час проходження вантажного потягу. Розроблено методику випробування на витривалість пружних клем
такого скріплення та побудовано криву втоми для клем, виготовлених зі сталі 60С2. По результатам наблюдения участка железнодорожного пути определено
силу прижима рельсового скрепления КПП-5 в состоянии после монтажа и ее изменение
при прохождении грузового поезда. Разработана методика испытания на выносливость
упругих клемм такого скрепления и построена кривая усталости для клемм, изготовленных из стали 60С2. As a result of the railway track section observation the values of КПП-5 type
rail fastener compression force in the mounting status and its change during the freight train
movement are estimated. The method of the endurance testing of the fasteners elastic clamps is
developed and on its basis the fatigue curve for 60С2steel clamps is plotted.