Оцінювання роботоздатності нафтогазопроводів тривалої експлуатації за параметрами їх дефектності - Крижанівський, Є.І.; Грабовський, Р.С.; Мандрик, О.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Запропоновано розрахунково-експериментальну методику оцінювання безпечної роботи та ризику руйнування нафтогазопроводів тривалого користування із урахуванням впливу потенційного розвитку експлуатаційних дефектів та деградації властивостей металу труб. Предложена расчетно-экспериментальная методика оценки безопасной работы и риска разрушения нефтегазопроводов длительной эксплуатации, учитывающая влияние потенциального развития эксплуатационных дефектов и деградацию свойств металла труб. The experimental-calculation method for evaluation of safe operation and fracture risk of the long-term exploited pipelines, taking into account the effect of service defects potential development and the pipes metal properties degradation has been proposed.