Деякі морфологічні аспекти автоматизованого формування відмінкових форм в документах інформаційних систем - Алексєєв, В.А.; Мостовий, В.В.; Терещенко, В.С. (Інститут програмних систем НАН України, 2004)
Наводяться шляхи застосування програмних засобів, за допомогою яких проводиться відмінювання ідентифікаційних реквізитів осіб в базі даних за відмінками при формуванні відповідно до запиту, вихідного документа інформаційної системи залежно від потреби текстового змісту або при створенні всього набору відмінків реквізитів для їх зберігання в БД. Приводятся пути использования программных средств, с помощью которых проводится склонение идентификационных реквизитов особ в базе данных по падежам при формировании в соответствии с запросом, выходного документа информационной системы в зависимости от потребностей текстового содержания или при создании всего набора падежей реквизитов для их хранения в БД. The paths of use of software are resulted, with which help the declination of the essential elements of the database on cases will be carried out at creation, according to inquiry, output document of the information system depending on necessities of a text content or at creation of all set of cases of the essential elements for their storage in the database