Оптимальна реконфігурація розподільної електричної мереж - Циганенко, Б.В. (Технічна електродинаміка, 2016)
Досліджено проблеми, пов’язані з експлуатацією розподільних електричних мереж напругою 6-35 кВ. Показано актуальність застосування технологій Smart Grid до децентралізованого управління режимами розподільних мереж. Сформовано цільову функцію оптимальності конфігурації радіальної електричної мережі та представлено її математичну модель, адаптовану до апарату теорії генетичних алгоритмів. Исследованы проблемы, связанные с эксплуатацией распределительных электрических сетей напряжением 6- 35 кВ. Показана актуальность реализации технологий Smart Grid в децентрализованном управлении режимами распределительных сетей. Сформирована целевая функция оптимальности конфигурации радиальной электрической сети и представлена ее математическая модель, адаптированная к аппарату теории генетических алгоритмов. The problems associated with the operation of power distribution systems with voltage 6-35 kV are investigated. The urgency of the implementation of Smart Grid technology in the decentralized management of the distribution network modes. Formed objective function optimal configuration of the radial electric network. The mathematical model of optimal distribution network configuration function, adapted to the apparatus of the genetic algorithms theory are presented.