Гідродинамічний симулятор для проектування розробки родовищ вуглеводнів - Коваль, В.І. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2012)
Розглянуто особливості створення гідродинамічного симулятора для моделювання розроблення нафтових і газоконденсатних родовищ. Наведено приклади використання розроблених програмних комплексів для розрахунку фазової рівноваги і тривимірної трифазної багатокомпонентної фільтрації пластових флюїдів. Рассмотрены особенности создания гидродинамического симулятора для моделирования разработки нефтяных и газоконденсатных месторождений. Приведены примеры использования разработанных программных комплексов для расчёта фазового равновесия и трёхмерной трёхфазной многокомпонентной фильтрации пластовых флюидов. In the article examined the features creation of simulator for modeling the development of oil and gas-condensate fields. Examples of the use of elaboration of the author of software packages for calculating the phase equilibrium and three-phase three-dimensional multicomponent reservoir fluid filtration are considered.