Моделювання режимів роботи електричної мережі середньої напруги при підключенні до неї сонячних електростанцій - Жаркін, А.Ф.; Новський, В.О.; Малахатка, Д.О. (Технічна електродинаміка, 2016)
Виконано імітаційне моделювання режимів роботи сонячної електростанції (СЕС) та електричної мережі середньої напруги (СН) при підключенні до неї СЕС для визначення впливу роботи СЕС на значення показників якості електричної енергії (ПЯЕ) у точці загального приєднання (ТЗП) в залежності від параметрів і місця підключення СЕС до розподільної мережі СН та зміни рівнів потужності сонячного випромінювання. Выполнено имитационное моделирование режимов работы солнечной электростанции (СЭС) и электрической сети среднего напряжения (СН) при подключении к ней СЭС для определения влияния работы СЭС на значения показателей качества электрической энергии (ПКЭ) в точке общего присоединения (ТЗП) в зависимости от параметров и места подключения СЭС к распределительной сети СН, а также изменения уровней мощности солнечного излучения. Simulation Modeling of work regimes of solar power plants (SPP) and medium voltage (MV) network with them is executed. The influence on quality of electrical energy in a point of common connection (PCC) in dependence from power plants parameters and point of common connection deployment in the distribution MV network, as well solar power radiation level is defined.