Фізико-механічні та протикорозійні властивості інгібованих швидкотвердних бітумно-латексних покривів - Черватюк, В.А.; Слободян, З.В.; Кушнір, І.М.; Висоцька, Л.М.; Купович, Р.Б.; Маглатюк, Л.А. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Встановлено, що введення неорганічних інгібіторів нітрату та вольфрамату натрію в
склад швидкотвердної бітумно-латексної композиції не впливає на час твердіння
отримуваного покриву та практично не змінює пенетрацію, дуктильність та температуру розм’якшення. Протикорозійні властивості бітумно-латексних покривів підвищуються за додавання до їх складу 0,4 g/l нітрату та вольфрамату натрію. Після
39 days випробувань у гідрокамері (t = 30°C, туман 3% NaCl) утворення пітингів на
сталевій підложці не зафіксовано, а адгезія покриву до поверхні змінюється незначно. Установлено, что введение неорганических ингибиторов нитрата и вольфрамата натрия в состав быстротвердеющей битумно-латексной композиции не влияет на
время отвердения получаемого покрытия и практически не меняет пенетрацию, дуктильность и температуру размягчения. Противокоррозионные свойства битумно-латексных
покрытий повышаются при добавлении в их состав 0,4 g/l нитрата и вольфрамата натрия.
После 39 days испытаний в гидрокамере (t = 30°C, туман 3% NaCl) образование питинга
на стальной подложке не зафиксировано, а адгезия покрытия к поверхности изменяется
незначительно. It was established that introduction of inorganic nitrate and sodium tungstate
inhibitors in quick-hardening bitumen-latex composition does not affect the hardening time of
the obtained coating and practically does not change the penetration, ductility and softening temperature.
Anticorrosion properties of bitumen-latex coatings increase by adding 0.4 g/l nitrate
and sodium tungstate to their composition. After 39 days of testing in hydrochamber (t = 30°C,
3% salt spray) no formation of pittings was fixed on a steel substrate, and adhesion to the
coating surface is insignificant.