Особливості модифікування полівінілхлориду полістирольними пластиками - Левицький, В.Є.; Ларук, Ю.В.; Білий, Л.М.; Кочубей, В.В.; Гуменецький, Т.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Виявлено вплив природи полістирольного модифікатора на сумісність полімерів у
пластифікованих полівінілхлоридних матеріалах. Добру сумісність полівінілхлориду зі суспензійним полістиролом, порівняно з удароміцним, підтверджено результатами сканівної електронної мікроскопії. Встановлено вплив вмісту полістирольного
модифікатора і дрібнодисперсних полімерсилікатних композитів на фізико-механічні та теплофізичні властивості модифікованих полівінілхлоридних пластикатів.
Зафіксовано, що, вводячи різну кількість полістирольного модифікатора, можна регулювати фізико-механічні властивості пластикатів, насамперед пружність, а додаючи дрібнодисперсний металовмісний полімерсилікатний наповнювач, підвищить їх термостабільність. Установлено влияние природы полистирольного модификатора на совместимость полимеров в пластифицированных поливинилхлоридных материалах. Повышенную совместимость поливинилхлорида и суспензионного полистирола по сравнению
с ударопрочным, подтверждено результатами сканирующей электронной микроскопии.
Зафиксировано влияние природы и содержания полистирольного модификатора и мелкодисперсных полимерсиликатных композитов на физико-механические и теплофизические
свойства модифицированных поливинилхлоридных пластикатов. Обнаружено, что введением полистирольного модификатора можно регулировать физико-механические свойства, прежде всего упругость, а добавлением мелкодисперсного металлополимерсиликатного наполнителя повысить термостабильность поливинилхлоридных пластикатов. The influence of the nature of polystyrene modifier on compatibility parameter
of polymers in plasticized polyvinyl chloride materials is established. The increased compatibility
with polyvinyl chloride polystyrene suspension compared with the impact-resistant
one is confirmed by SEM. The influence of the nature and content of polystyrene polymer
modifier and fine-silicate composites on physicomechanical and thermal properties of modified
PVC plastic is found. It is found that the addition of polystyrene modifier allows us to adjust the
physicomechanical properties, especially the elasticity, and the addition of fine metal-dispersed
polymer-silicate filler increases the thermal stability of polyvinyl chloride plasticizers.