Методика оцінювання напружено-деформованого стану у підсилених залізобетонних конструкціях - Панченко, О.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Розроблено методику визначення розподілу поверхневих деформацій у клейовому з’єднанні композитної стрічки із залізобетоном з використанням безконтактного способу цифрової кореляції спекл-зображень. Встановлено ступінь деформацій в елементах клейового з’єднання. Разработана методика определения поверхностных деформаций в клееном соединении композитной ленты с железобетоном с использованием бесконтактного метода цифровой корреляции изображений. Установлена степень деформаций в элементах клеевого соединения. The technique for determining deformation distribution in the glue joint of the composite belt and concrete block using non-contact digital image correlation method is developed. The value of deformation in glue joint elements is established.