Дистанційне керування електротехнічними пристроями в системі регулювання мікроклімату - Хижняк, Т.А.; Гусєв, О.О.; Ліпінський, І.С. (Технічна електродинаміка, 2016)
Розроблено програмне забезпечення для дистанційного керування електротехнічними пристроями, що входять
до складу систем регулювання мікроклімату (електронагрівальне обладнання, приводи в блоках відкривання/закривання
вікон, пристрої регулювання освітленості), через мережу Інтернет. В основу апаратної реалізації
системи керування покладено технологію 1-wirе, виконавчі пристрої, адаптовані для роботи в цій мережі,
та персональний комп’ютер, на базі якого реалізовано спеціально розроблені web-сервер з відповідними
модулями керування та web-сайт, які і забезпечують зручний інтерфейс для віддаленого керування параметрами
мікроклімату. Разработано программное обеспечение для дистанционного управления электротехническими устройствами,
входящими в состав систем регулирования микроклимата (электронагревательное оборудование, приводы в
блоках открывания/закрывания окон, устройства регулирования освещенности) через сеть Интернет. В основу
аппаратной реализации системы управления положено технологию 1-wirе, исполнительные устройства,
адаптированные для работы в этой сети, и персональный компьютер, на базе которого реализованы специально
разработанные web-сервер и web-сайт, которые и обеспечивают удобный интерфейс для удаленного
управления параметрами микроклимата. The software for remote control of electrical devices that are part of microclimate control system (electric heating
equipment, drives in blocks opening/closing of windows, control devices for lighting) via the Internet developed. Hardware
of control systems based at 1-wire technology, executive devices which are adapted to work in this network and
personal computer with specially designed web-server and web-site, which are provide a convenient interface for remote
control of microclimate.