Кореляція між тиском, амплітудами потенціалу та струму електрохімічних осциляцій в умовах кавітації - Балицький, О.І.; Хмєль, Я.; Доробчинський, Л. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
За методикою адаптаційної медіальної фільтрації з вихідного електрохімічного сигналу виділено складники, які можна ідентифікувати як імпульси тиску в умовах кавітації під час випроб на вібраційній установці. Встановлено часові залежності імпульсів тиску і виділених електрохімічних сигналів за кавітації, коли заданий потенціал. С помощью адаптационной медиальной фильтрации из исходного электрохимического сигнала выделены шумы, которые можно идентифицировать как импульсы давления в условиях кавитации при испытаниях на вибрационной установке. Установлены временные зависимости импульсов давления и выделенных электрохимических сигналов в условиях кавитации при заданном потенциале. Applying the method of adaption medial filtration from the initial electrochemical signal the noises are selected, which can be identified as pressure pulses under cavitation when testing on the vibration devices. Time dependences of the pressure pulses and extracted electrochemical signals under cavitation at the given potential are established.