Періодична контактна задача термопружності для тіл з шорсткими поверхнями на локальних ділянках - Чумак, К.А.; Мартиняк, Р.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
Досліджено термопружну взаємодію двох ізотропних півплощин з періодично розташованими шорсткими ділянками на межі однієї з них. Вплив шорсткостей на теплообмін між тілами враховано контактним термоопором, обернено пропорційним до
контактного тиску меж тіл. Контактну задачу зведено до нелінійного сингулярного
інтегро-диференціального рівняння та запропоновано ітераційний алгоритм його
розв’язування. Проаналізовано вплив густини і напряму теплового потоку на контактні параметри розглянутої структури. Исследовано термоупругое взаимодействие двух изотропных полуплоскостей с периодически расположенными шероховатыми участками на границе одной из них.
Влияние шероховатостей на теплообмен между телами учитывается контактным термосопротивлением, обратно пропорциональным к контактному давлению границ тел. Контактная задача сведена к нелинейному сингулярному интегро-дифференциальному уравнению
и предложен итерационный алгоритм его решения. Проанализировано влияние плотности
и направления теплового потока на контактные параметры рассмотренной структуры. The thermoelastic interaction of two isotropic half-planes in the presence of
rough areas periodically located on the boundary of one of the half-planes is investigated. The
effect of roughness on the heat transfer between solids is taken into account by the thermal contact
resistance, which is inversely proportional to the contact pressure of the solid boundaries.
The contact problem is reduced to the nonlinear singular integrodifferential equation, and the
iterative algorithm is proposed to solve this equation. The influence of the density and direction
of heat flow on the contact parameters of the considered structure is analyzed.