Визначення модуля пружності матеріалів методом цифрової кореляції зображень - Максименко, О.П.; Франкевич, Л.Ф.; Сахарук, О.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2012)
На основі цифрової кореляційної обробки зображень розроблено спосіб безконтактного визначення розподілів деформацій на поверхні балкових зразків та модуля
пружності зразків, виготовлених з дюралюмінію та склотекстоліту, за навантаження
згинальним моментом. Описано методику вимірювань і алгоритм обробки даних. На основе цифровой корреляционной обработки изображений разработан
способ бесконтактного определения распределений деформаций на поверхностях образцов и модуля упругости образцов, изготовленных из дюралюминия и стеклотекстолита,
при нагрузке сгибающим моментом. Описано методику измерений и алгоритм обработки
данных. The method of noncontact determination of deformation distributions on the
duraluminium and glass-fibre plastic beam specimen surfaces and material elastic modulus
under bending moment loading is developed on the basis of digital image correlation processing.
Measurement method and data processing algorithm are described.