Механохимическое получение многостенных углеродных нанотрубок из сфагнового мха - Онищенко, Д.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Разработан новый подход к формированию многостенных углеродных нанотрубок диаметром от 10 до 70 nm и низкой зольностью (менее 1 mass.%) с помощью механохимической и пиролитической обработок сфагнового мха (сфагнум бурый). Розроблено новий підхід до формування багатостінних вуглецевих нанотрубок діаметром від 10 до 70 nm та низькою зольністю (менше 1 mass.%) за допомогою механохімічної і піролітичної обробок сфагнового моху (сфагнум бурий). New approach to formation of multi-walled carbon nanotubes of a diameter from 10 to 70 nm and low ash content (less than 1 mass.%) is developed, using the mechanochemical and pyrolytic treatment of sphagnum moss (sphagnum brown).