Вплив електричних параметрів високовольтних електророзрядних установок синтезу нановуглецю на їхню продуктивність і питомі енерговитрати - Вінниченко, Д.В. (Технічна електродинаміка, 2016)
Експериментально досліджено вплив електричних параметрів високовольтних електророзрядних установок (ЕРУ) для синтезу нановуглецю на їхню продуктивність і питомі енерговитрати. Визначено закономірності впливу електричних і технологічних характеристик ЕРУ на продуктивність синтезу нановуглецевих матеріалів (НВМ) у газових вуглецевовмісних середовищах при обмежених енерговитратах. Экспериментально исследовано влияние электрических параметров высоковольтных электроразрядных установок (ЭРУ) синтеза наноуглерода на их производительность и удельные энергозатраты. Определены закономерности влияния электрических и технологических характеристик ЭРУ на производительность синтеза наноуглеродных материалов (НУМ) в газовых углеродосодержащих средах при ограниченных энергозатратах. The influence of electrical parameters of high-voltage electric-discharge systems (EDS) for synthesis of nanocarbon on their performance and specific power inputs was experimentally studied. The regularities of influence of electrical and technological characteristics of EDS on synthesis efficiency of nanocarbon materials (NCM) in gaseous carbonic mediums at limited power inputs are determined.