Вимірювання електроенергії в умовах несиметрії струмів за часткової відмови системи обліку - Говоров, П.П.; Момот, В.В. (Технічна електродинаміка, 2016)
Досліджено процес вимірювання електроенергії електронними лічильниками в умовах часткової відмови функціонування системи обліку електроенергії. Одержано формули для визначення величин коригувальних коефіцієнтів, що дозволяють компенсувати похибку вимірювання електроенергії, спричинену частковою відмовою функціонування в умовах несиметрії струмів. Визначено коригувальні коефіцієнти за різних варіантів відмов з урахуванням несиметрії струмів. Исследовано процесс измерения электроэнергии электронными счетчиками при частичном отказе функционирования системы учета электроэнергии. Получено формулы для определения величин корректирующих коэффициентов, которые позволяют скомпенсировать погрешность измерения электроэнергии, вызванную частичным отказом функционирования в условиях несимметрии токов. Определены корректирующие коэффициенты при разных вариантах отказов с учетом несимметрии токов. The process of measurement of electric energy electronic meters for partial refusal of functioning of the electricity metering system have been research. The formulas for definition of values of correction coefficients that allow to compensate the measurement error of electricity, caused by a partial refusal of functioning in conditions of unbalance currents, have been received. Have been defined correction coefficients by different types of refusal and taking into account current unbalance.