Аналіз та оптимізація енергопроцесів у розосереджених електроенергетичних системах - Денисюк, С.П. (Технічна електродинаміка, 2016)
Досліджено особливості аналізу та оптимізації енергетичних процесів у розосереджених електроенергетичних
системах із альтернативними джерелами енергії та регуляторами на базі пристроїв силової електроніки.
Показано доцільність застосування декомпозиції потужності Фризе та обмінної потужності на складові, які
відображають різні фактори впливу. Представлено співвідношення для аналізу складових втрат електроенергії,
оцінки взаємного впливу елементів та точності вимірювання. Исследованы особенности анализа и оптимизации энергетических процессов в рассредоточенных электроэнергетических
системах с альтернативными источниками энергии и регуляторами на базе устройств силовой
электроники. Показана целесообразность применения декомпозиции мощности Фризе и обменной мощности
на составляющие, отражающие различные факторы влияния. Представлено соотношение для анализа
составляющих потерь электроэнергии, оценки взаимного влияния элементов и точности измерения. The features of energy processes in distributed power systems with alternative energy sources and controls devices
based on power electronics optimization analysis are researched. The feasibility of power freeze decomposition and
power exchange in to components that reflect a variety of factors influence are showed. The ratio for component power
losses analysis, the mutual influence of the elements estimation and measurement accuracy are presented.