Вплив фазового складу наплавлених шарів штоків гідроциліндрів на їх локальну корозію - Голякевич, А.А.; Орлов, Л.М.; Похмурська, Г.В.; Студент, М.М.; Червінська, Н.Р.; Хилько, О.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
Встановлено вплив фазового складу наплавлених із порошкових дротів штоків гідроциліндрів на їх локальну корозію. Вивчено корозійну тривкість наплавлених шарів у 3%-му розчині NaCl за кімнатної температури, а також вплив їх фазового складу на характер корозійних пошкод. Виявлено, що наплавленим шарам із порошкових дротів із вмістом хрому 14…20 mass.% властива сильна локальна стрічкова корозія, інтенсивність якої залежить від фазового складу шару. Зафіксовано, що зі збільшенням у структурі шару фериту підвищується корозійна тривкість аустенітної матриці. Установлено влияние фазового состава наплавленных из порошковых проволок штоков гидроцилиндров на их локальную коррозию. Изучено коррозионную стойкость наплавленных слоев в 3%-ом растворе NaCl при комнатной температуре, а также влияние фазового состава слоев на характер коррозионных повреждений. Выявлено, что слоям из порошковых проволок с содержанием 14...20 mass.% хрома свойственна сильная локальная ленточная коррозия, интенсивность которой зависит от фазового состава слоя. Зафиксировано, что с увеличением в структуре наплавленного слоя феррита повышается коррозионная стойкость аустенитной матрицы. Corrosion resistance of the deposited layers obtained by fusing automatic flux of cored wire in 3% NaCl aqueous solution is investigated. To select the optimal composition of the cored wire for deposition of the rods of hydraulic cylinders for mining equipment the cored wires with a chromium content of 14...20 mass.% and with addition of nickel, molybdenum, vanadium, niobium, manganese and silicon are used. It is shown that localized corrosion is typical for deposited layers and corrosion damages are arranged with typically line-like orientation. It is also shown that with the increase of the deposited layer of ferrite in structure the corrosion resistance of austenite matrix increases.