Визначення жорсткості з’єднання “композит–метал” методом цифрової кореляції зображень - Максименко, О.П.; Іваницький, Я.Л.; Гвоздюк, М.М. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2014)
На основі методу цифрової кореляційної обробки зображень розроблено спосіб визначення жорсткості механічних з’єднань шаруватих вуглепластиків, який враховує неоднорідність розподілу деформацій на поверхні композитного зразка. Описано методику вимірювань, алгоритм обробки зображень та наведено експериментальні результати. На основе метода цифровой корреляции изображений разработан способ определения жесткости механического соединения слоистых композитов, который учитывает неоднородность распределения деформаций на поверхности образца. Описана методика измерений, алгоритм обработки изображений и приведены экспериментальные результаты. On the basis of digital image correlation (DIC) technique a method of determining the rigidity of the mechanical joint of layered composites with account of heterogeneity of strain distribution on the specimen surface is developed. The method of measurements, image processing algorithm are described and experimental results are presented.