Розрахунок параметрів випарювання розчинів сульфатної кислоти з пониженою корозійною активністю фаз - Яворський, В.Т.; Гелеш, А.Б. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2015)
Розглянуто умови тепло- і масообміну крапель сульфатної кислоти з газовим потоком. Розроблено математичну модель, яка дає змогу визначити головні параметри
випарювання диспергованих розчинів сульфатної кислоти за безпосереднього їх
контакту з гарячими газами. Рассмотрены условия тепло- и массообмена капель серной кислоты с газовым потоком. Разработана математическая модель, позволяющая определить основные
параметры выпаривания диспергированных растворов серной кислоты при их непосредственном контакте с горячими газами. Conditions of heat- and mass-transfer of sulphide acid drops with gas flow are
considered. A mathematical model that gives an opportunity to determine main parameters of
evaporation process of sulfate acid dispersed solutions after their direct contact with hot gases is
worked out.