Вплив кавітаційного оброблення на фізико-хімічні властивості кальцію гідроксиду - Яворський, В.Т.; Знак, З.О.; Мних, Р.В. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Досліджено зміну дисперсності частинок кальцію гідроксиду та їх морфології під впливом кавітаційних процесів. Установлено, що в кавітаційних полях одночасно із диспергуванням утворюються заряджені частинки кальцію гідроксиду колоїдного типу. Показано, що внаслідок кавітаційного оброблення, особливо в гідродинамічних кавітаторах
струменевого типу, хімічна активність суспензії кальцію гідроксиду суттєво зростає. Исследовано изменение дисперсности частиц гидроокиси кальция и их
морфологии под воздействием кавитационных процессов. Установлено, что в кавитационных полях одновременно с диспергированием образуются заряженные частицы гидроокиси кальция коллоидного типа. Показано, что после кавитационной обработки, особенно в гидродинамических кавитаторах струйного типа, химическая активность суспензии
гидроокси кальция существенно возрастает. The change of dispersion of calcium hydroxide particles and their morphology
is investigational under action of cavitation processes. It is established that in the cavitation
fields simultaneously with dispersion the charged particles of calcium hydroxide of colloid type
are formed. It is shown that after cavitation treatment, especially in hydrodynamic cavitators of
stream lined type, the chemical activity of calcium hydroxide suspension increases substantially.