Підбір оптимальних трибологічних характеристик матеріалів у приладах контролю температури рухомих об’єктів - Ванкевич, П.І. (Фізико-хімічна механіка матеріалів, 2013)
Підібрано оптимальні за хімічним складом композитні матеріали на основі міді, графіту, нікелю та свинцю для виготовлення пари тертя трибоелементи приладів контролю
температури–рухомі поверхні дослідних об’єктів та проаналізовано їх властивості. Подобраны оптимальные по химическому составу композитные материалы на основе меди, графита, никеля и свинца для изготовления пары трения элементы
приборов контроля температуры–подвижные поверхности исследованых объектов и проанализированы их свойства. The composite materials of optimal chemical composition based on copper, graphite,
nickel and lead were selected for producing a pair of friction between the elements of temperature
control devices and movable surfaces research facilities. Their properties were analyzed too.