Структурні дослідження поліетиленових композицій, наповнених обмідненим графітом та вуглецевими нанотрубками - Новак, Д.С.; Будаш, Ю.О.; Шостак, Т.С.; Пахаренко, В.О.; Богатирьова, Г.П.; Олійник, Н.О.; Базалій, Г.А. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2012)
Досліджено розподіл в поліетиленовій матриці частинок вуглецевих наповнювачів
різної природи (обмідненого графіту, вуглецевих нанотрубок). Встановлено, що
співвідношення вмісту в полімері наповнювачів різної природи істотно впливає на
структуру плівок. На базі аналізу зображень оцінено якість змішування в композиційних
плівках за різного співвідношення в них вуглецевих наповнювачів різної природи. Исследовано распределение в полиэтиленовой матрице частиц углеродных
наполнителей различной природы (омедненного графита, углеродных нанотрубок).
Установлено, что соотношение содержания в полимере наполнителей различной природы
существенно влияет на структуру композиционных пленок. На основе анализа изображений
оценено качество смешения в композиционных пленках при раном соотношении в них
углеродных наполнителей различной природы. Investigated distribution of particles of carbon fillers of different nature (copperplated
graphite, carbon nanotubes) in the polyethylene matrix. Found that the ratio of content in a
polymer of fillers of various nature have a significant impact on the structure of composite films.
The method of image analysis assessed the quality of mixing in the composite films with various
ratios of these carbon fillers of different nature.