Оптичне обмеження в полімерних суспензіях вуглецевих мікрочастинок та сумішей на їх основі - Гаращенко, В.В.; Зеленський, С.Є.; Гонтар, О.Г. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2012)
Вивчено властивості оптичного обмеження водних та епоксидних суспензій
вуглецевих мікрочастинок, тривалість релаксаційних змін після лазерного опромінення
вуглецевої суспензії на основі епоксидної смоли. Виявлено, що додавання до епоксидної
суспензії розчинника поліпшує її обмежувальні властивості та робить застосовною для
побудови оптичних обмежувачів. Изучены свойства оптического ограничения водных и эпоксидных суспензий
углеродных микрочастиц, продолжительность релаксационных изменений после лазерного
облучения углеродной суспензии на основе эпоксидной смолы. Обнаружено, что добавление к
эпоксидной суспензии растворителя улучшает ее ограничительные свойства и делает
применимой для построения оптических ограничителей. It shows the optical limiting properties of water and epoxy resin suspensions of carbon
microparticles. The study of relaxation time after laser irradiation of epoxy resin carbon
suspension was made. It was found that the solvent addition to the epoxy suspension improves its
limiting properties and makes the following mixture applicable to construction of optical limiters.