Озоно и ксеноновая коррекция стресса - Назаров, Е.И.; Коновалова, В.С.; Глухенькая, Т.А.; Вонгай, В.Г. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2012)
Показано, что основным адаптогенным эффектом ксеноновой терапии является селективное повышение уровня лимфоцитов в крови. Снижение напряженности лейкоцитарной формулы носит транзиторный характер и не может использоваться для долговременной коррекции напряженности адаптационной реакции. Озон вызывает комплексную коррекцию адаптационной реакции, включающую коррекцию лейкоцитарной формулы, реактивности и психосоматического состояния. Совместное применение ксеноновой и озоновой коррекции неспецифической системы адаптации показано при лимфопении. Показано, що основним адаптогенним ефектом ксенонової терапії є селективне підвищення рівня лімфоцитів у крові. Зниження напруженості лейкоцтарної формули носить транзиторний характер і не може використовуватися для довготривалої корекції напруженості адаптаційної реакції. Озон викликає комплексну корекцію адаптаційної реакції, що включає корекцію лейкоцитарної формули, реактивності і психосоматичного стану. Спільне застосування ксеноновим і озонової корекції неспецифічної системи адаптації рекомендоване при лімфопенії. Shown that the main effect of adaptogenic xenon therapy is the selective increase lymphocytes in the blood. Leukocyte reduction of tension is transient and can not be used for long-term correction of tension adaptive response. Ozone is a complex adaptive response correction, including correction of leukocyte counts, reactivity and psychosomatic condition. The combined use of xenon and ozone correction of non-specific adaptation system is recommended in lymphopenia.