Активність очищених пируватдегвдрогеназного та 2-оксоглутаратдегідрогеназного комплексів та рівень в них SH-груп за дії важких металів - Семенова, О.О.; Будняк, О.К.; Петров, С.А. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
Вивчена активність очищених пируватдегідрогеназного та 2-оксоглутаратдегідрогеназного мультиензимних комплексів і визначена кількість в них вільних SH-груп
в умовах дії хлоридів кадмію, міді та свинцю. Проведені дослідження показали значні
зміни активностей мультиензимних комплексів неспецифічного окислення субстратів
та рівня вільних SH-груп. Изучена активность очищенных пируватдегидрогеназного и 2-оксоглутаратдегидрогеназного мультиэнзимных комплексов и определенное количество в
них свободных SH-групп в условиях действия хлоридов кадмия, меди и свинца.
Проведенные исследования показали
значительные ингибирование активностей мультиэнзимных комплексов и неспецифического окисления субстратов а
также уровня свободных SH-групп в присуствии солей тяжелых металлов. Studied the activity of purified
pyruvatdehidrohenaznoho and 2-оксоглутаратдегідрогеназного multyenzymnyh
complexes and a number of them are free
SH-groups under conditions of cadmium
chloride, copper and lead. Studies have
shown significant changes in the activity of
nonspecific lipid complexes multyenzymnyh
substrates and the level of free SH-groups.