Досвід застосування ноофену у відновному лікуванні гострих порушень мозкового кровообігу в умовах ВМКЦ ПР - Тещук, В.Й.; Тещук, В.В. (Актуальні проблеми транспортної медицини, 2014)
Гострі порушення мозкового кровообігу (ГПМК) — одна з актуальних проблем
сучасної ангіоневрології. В ангіоневрологічному відділенні клініки нейрохірургії та
неврології Військово-медичного клінічного центру Південного регіону було обстежено 673 пацієнтів (568 з них чоловіки; 105 – жінки) з ГПМК за ішемічним типом(в ранньому відновному періоді), верифікованих з допомогою КТ ГМ та МРТ ГМ. ГПМК були
зафіксовані: в басейнах сонних артерій у 527 (78,3 %) пацієнтів, а в вертебрально-базилярному басейні у 146 (21,7 %) пацієнтів. На протязі одного місяця всі пацієнти
отримували ноофен. В статті представлені результати застосування ноофену у відновному лікуванні гострих порушень мозкового кровообігу у даного гурту пацієнтів. Острые нарушения мозгового кровообращения (ОНМК) — одна из актуальных проблем современной ангионеврологии. В ангионеврологическом отделении клиники нейрохирургии и неврологии Военно-медицинского клинического
центра Южного региона были обследованы 673 пациента (568 из них мужчины; 105 –женщины) с ОНМК по ишемическому типу (в раннем восстановитель ном периоде), верифицированных с помощью КТ ГМ и МРТ ГМ. ОНМК были
зафиксированы: в бассейнах сонных артерий в 527 (78,3 %) пациентов,а в вертебрально-базиллярном бассейне в 146
(21,7 %) пациентов. В течение одного
месяца все пациенты получали ноофен.
В статье представлены результаты применения ноофена в восстановительном
лечении острых нарушений мозгового
кровообращения у данной группы пациентов. Sharp violations of cerebral circulation
(SVCC) of blood of — alone are on actual
issues of modern angioneurology. In the
angioneurological department of clinic of
neurosurgery and neurology of the Military
medical clinical center of the South region
673 patients (568 from them men; 105 –
women) were inspected from SVCC on an
ischemic type (in the early period of
rehabilitation), verification with the help of
CT scan of the brain and MR scan of the
brain. SVCC were fixed: in the pools of
carotids in 527 (78,3 %) patients of, in a
vertebro-basillaris pool in 146 (21,7 %)
patients. During one month all patients got
noofen. In the article the results of
application of noofen are presented in
restoration treatment of sharp violations of
cerebral circulation of blood at this group
of patients.